Dato Torsdag d. 16. september 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Vokalensemblet Cappella Clara
Koncert med Cappella Clara

Cappella Clara tager sit publikum med ud på havet i skønne tonemalerier for otte kvindestemmer ved sommerkoncerten i Christianskirken. Temakoncerten ’Musik ved Vandkanten’ tager udgangspunkt i poesi om havet, herunder både romantiske digte af Drachmann, Thøger Larsen og Fønss, der er en vigtig del af den danske kulturarv, og helt ny lyrik af de to sønderborgkvinder Katrine Schink og Birgit Bork Mathiesen. På programmet er både helt ny musik, som er komponeret under coronanedlukningen i et samarbejde mellem Katrine Schink, Ida Hymøller og Anne Agerskov, og satser af bl.a. Philip Faber, Carl Nielsen, David Wikander og Hugo Alfven. Publikum skal også synge med på nogle af de mest kendte og elskede sange og salmer om hav, lyse nætter og sommerminder.

Cappella Clara er en vokal kvindeoktet med sønderjyske rødder under ledelse af Anne Agerskov, domkantor ved Aarhus Domkirke og tidligere organist ved Sct. Marie Kirke i Sønderborg. Repertoiret er nordisk, klangen er fyldig og udtrykket dynamisk, og lader sig især inspirere af det norske kvindekorsideal. De otte stemmer mødte hinanden for første gang i januar 2020 i Sct. Marie Kirke i Sønderborg, og fornøjelsen derved udmøntede sig i et fortsat samarbejde. Vokalensemblet arbejder som udgangspunkt med det klassiske korrepertoire fra norden og Skandinavien og som et varemærke komponerer koret nu også sin egen musik.